2,5 dkg élesztő
1 ek cukor
25 dkg túró
50 dkg liszt
1 ek olaj
1 ek ecet
2,5 dl víz
1 csapott ek. só
tetszés szerint szezámmag, mák, köménymag, durva szemű só, stb.
Elkészítése:
Az élesztőt kevés vízben a cukorral és egy kanálnyi liszttel megfuttatjuk; a tészta hozzávalóit szépen sorban kimérjük, majd a megfuttatott élesztőt is hozzáadva jól összedolgozzuk. Langyos helyen konyharuhával letakarva kelni hagyjuk (kb 1 óra).
A megkelt tésztát lisztezett felületen négy egyenlő részre osztjuk, majd egyenként bagettre formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd magukra hagyjuk megkelni ismét. Ezalatt a sütőt 180 fokra előmelegítjük, alsó rácsra vizesedényt teszünk. A megkelt bagetteket éles késsel bevagdaljuk ferde bemetszésekkel, vízzel megkenjük, majd ízlés szerint sóval, mákkal, szezámmaggal meghintjük. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt szép ropogósra sülnek. Nagyon finom, könnyű tészta, a benne lévő túrótól még napokig friss marad.
A megkelt tésztát lisztezett felületen négy egyenlő részre osztjuk, majd egyenként bagettre formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd magukra hagyjuk megkelni ismét. Ezalatt a sütőt 180 fokra előmelegítjük, alsó rácsra vizesedényt teszünk. A megkelt bagetteket éles késsel bevagdaljuk ferde bemetszésekkel, vízzel megkenjük, majd ízlés szerint sóval, mákkal, szezámmaggal meghintjük. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt szép ropogósra sülnek. Nagyon finom, könnyű tészta, a benne lévő túrótól még napokig friss marad.
Forrás: Házias konyha: Túrós bagett lépésről lépésre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése