Csirkeszárnyak mártogatóssal @ Ottis főz |
12 db csirkeszárny
só, bors
liszt, tojás, zsemlemorzsa + szezámmag
olaj a sütéshez
A mártogatóshoz:
2 dl tejföl
2 ek tehéntúró
1 db uborka meghámozva (lereszelve)
1 cikk fokhagyma összetörve
só, bors
1/2 csokor petrezselyemzöld (felaprítva)
Elkészítése:
Először elkészítjük a mártogatóst. A hozzávalókat összekeverjük és kb. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A csirkeszárnyakat megmossuk, feldaraboljuk, végeiket levágjuk, fűszerezzük és bepanírozzuk. Bő olajban (olajsütőben), kis adagokba, ropogósra sütjük. Párolt rizs vagy sült krumpli illik hozzá.
A fokhagymás mártogatós bármilyen grillezett hús mellé akár szimpla köretnek is megállja a helyét. Nagyon finom, frissitő!
A fokhagymás mártogatós bármilyen grillezett hús mellé akár szimpla köretnek is megállja a helyét. Nagyon finom, frissitő!
Forrás: Ottis főz: Amerikai csirkeszárnyak fokhagymás-zöldfűszeres mártogatóssal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése