2011. június 29., szerda

Stroganoff húscsíkok

Hozzávalók:

1 kg disznó- vagy marhahús (mi szűzérméből készítettük)
6 db csiperkegomba felszeletelve
4 db csemegeuborka kockára vágva
2 ek mustár
1 pohár tejszín
kevés liszt
olaj, só, bors

Elkészítés:

A húst vékonyan felcsíkozzuk, majd kissé belisztezzük.Kevés forró olajba tesszük, és addig sütjük, amíg kérget kap a hús. Megsózzuk, megborsozzuk, lassú tűzön főzzük kevés vizet öntve alá, amíg a hús megpuhul, kb 30-40 perc (a marhahúsnak több idő kell).

A mártáshoz a felszeletelt gombát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kockákra vágott csemege uborkát és paradicsomot, egy picit pároljuk, majd ízesítjük 2 kanál mustárral, átkeverjük, felöntjük tejszínnel, átforraljuk, majd ráöntjük a húsra, amit szintén átforralunk. Ha kell még, utánízesítünk, majd tálaljuk főtt rizzsel vagy hasábburgonyával.

Forrás: Mindmegette: Stroganoff húscsíkok

Nincsenek megjegyzések: