Petra almás palacsintája @ NoSalty |
Hozzávalók kb. 9 db- hoz:
3 kisebb, savanykás alma (lereszelve összesen kb. 200 g)
2 tojás
200 g liszt
5 dl tej
50 g vaj
2 ek kristálycukor
csipet só
1 mk fahéj
2 tojás
200 g liszt
5 dl tej
50 g vaj
2 ek kristálycukor
csipet só
1 mk fahéj
Sütéshez:
1-2 ek olaj
1-2 ek olaj
Tálaláshoz:
fahéj
porcukor
fahéj
porcukor
Elkészítés:
- Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
- A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén belefograjuk a reszelt almát.
- Lefóliázva a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
- A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Az almás palacsinta esetében, a reszelt almadarabok miatt kevésbé érvényes a klasszikus palacsintasütéskor bevált módszer, hogy körkörös mozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Ha kell, rásegítünk a palacsinták megfordítására használt spatulával a tészta és az alma egyenletes elterítésében.
- Közepesnél kicsit magasabb lángon mindkét felét aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. (Ebből a mennyiségből 9 db vastag palacsinta lett.)
- Fahéjas porcukorral meghintve, félbehajtva tálaljuk. (Vastagsága miatt feltekerni nem igazán lehet..)
Forrás: No Salty: Almás palacsinta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése