Hozzávalók:
fejenként 1-2 szelet filézett csirkemell
fél-egy fej fokhagyma
tej
só, feketebors
vaj vagy margarin
tejszín
trappista és füstölt sajt
tojás
liszt
Elkészítése:
A kifilézett csirkemelleket pácoljuk be előző éjszaka, vagy akár még hamarabb.
A pácoláshoz egy nagyobb tálba helyezve sózzuk és borsozzuk húsokat, csúsztassunk minden hússzelet közé néhány szelet vágott fokhagymát, majd öntsük fel az egészet annyi tejjel, hogy a húsokat épp, hogy ellepje. Fedjük le és tegyük hűtőbe. Minél tovább áll a pácban, annál finomabb.
A pácoláshoz egy nagyobb tálba helyezve sózzuk és borsozzuk húsokat, csúsztassunk minden hússzelet közé néhány szelet vágott fokhagymát, majd öntsük fel az egészet annyi tejjel, hogy a húsokat épp, hogy ellepje. Fedjük le és tegyük hűtőbe. Minél tovább áll a pácban, annál finomabb.
Kockázzuk fel a vajat/margarint (12-15 dekányit), és dobáljuk szét a tepsiben, amiben sütni szeretnénk a húsokat. A pácolt hússzeleteket 'panírozzuk' be: forgassuk meg lisztben, tojásban, valamint reszelt trappista és füstölt sajt 2:1 arányú keverékében. Picit lehet több a füstölt sajt mennyisége, de ne legyen túl sok, mert akkor nagyon elviszi az ízt a füstölt irányba, és mást nagyon nem fogunk érezni.
A sajtos hússzeleteket ezután szépen egymás mellé fektessük le a margarinnal kirakott tepsibe. A pácoláshoz használt fokhagymaszeleteket is dobáljuk szét (húsok közé). Végül az egészet öntsük fel tejszínnel (2-3 deci), illetve kevés páctejjel hígítsuk, ha túl sűrűnek ítélnénk. 200-220 fokra előmelegített sütőbe téve alufóliával lefedve 45-60 perc alatt készre sül. Krumplipürével, gyümölcsbefőttel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése