Hozzávalók:
25 dkg méz
10 dkg cukor
10 dkg vaj/margarin
2 tojássárga
1 egész tojás
1 kk szódabikarbóna
őrölt fahéj
tört szegfűszeg
annyi liszt, hogy könnyen nyújtható legyen (kb. 50 dkg)
Elkészítése:
25 dkg méz
10 dkg cukor
10 dkg vaj/margarin
2 tojássárga
1 egész tojás
1 kk szódabikarbóna
őrölt fahéj
tört szegfűszeg
annyi liszt, hogy könnyen nyújtható legyen (kb. 50 dkg)
Elkészítése:
Olvasszuk fel a mézet a cukorral, majd a tűzről levéve adjuk bele a vajat, a tojássárgát és az egész tojást. A lisztet keverjük el a szódabikarbónával, adjuk a mézes elegyhez, és gyúrjuk össze az egészet. Pihentessük a tésztát egy órán át, majd nyújtsuk és szaggassuk karikákra. Töltelékként pikáns ízű lekvárt (pl. szilvalekvár) tegyünk a korongok közepébe, hajtsuk félbe a korongokat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük őket.
200 fokra előmelegített sütőbe téve aranybarnára sütjük őket. Tetejükre díszítésként olvasztott csokoládét locsolunk.
200 fokra előmelegített sütőbe téve aranybarnára sütjük őket. Tetejükre díszítésként olvasztott csokoládét locsolunk.
Alternatíva: A kiszaggatott korongok közepét ujjunkkal bemélyítve, azok közepébe egy szem fosztott meggyet tehetünk. A korongokat ezután kisütjük és csokimázzal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése