12 dkg rizs
1/2 liter tej
1 dl víz
csipetnyi só
2 +1 ek cukor
2 tojás
5 dkg vaj megolvasztva
1 citrom reszelt héja
1 marék mazsola (aszalt sárgabarack)
Tetejére: házi baracklekvár
Elkészítése:
Közben a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat az 1 ek. cukorral, az olvasztott vajjal és a citromhéjjal elhabarjuk, majd beleforgatjuk a már kihűlt rizsbe. A fehérjéket kemény habbá verjük és az aszalt gyümölccsel együtt óvatosan a rizses masszába forgatjuk.
Kivajazott tepsiben vagy jénaiban 160 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a széle már kicsit megbarnult és itt-ott ropogós.
Baracklekvárral tálaljuk.
Horváth Ilona recept.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése