Hozzávalók:
10 dkg húsos füstölt szalonna
2 ek olaj
25 dkg liszt
1 1/2 dl tej
1/2 dl víz
só, feketebors
1 duci gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
15 dkg juhtúró
Elkészítése:
A szalonnát csíkokra vágva kevés olajon pirítsuk pörcösre. A pörcöket szedjük ki szűrőlapáttal és tegyük félre.
A 'nokedli' készítése: a lisztet sózzuk, borsozzuk, keverjük bele a tejet és a vizet, valamint a zúzott fokhagymát, majd alaposan dolgozzuk össze a tésztát (nem elírás, a recept nem igényel tojást, de ha mégis tennénk bele, szerintem nem fog megsértődni). Lobogó sós vízbe szaggassuk a nokedlit, főzzük, szűrjük, majd lecsöpögtetés után forgassuk bele a szalonna meleg zsiradékába.
Keverjük el a juhtúrót a tejföllel, adjuk hozzá a nokedlit és a szalonnapörcöket, majd az egészet mozdítsuk át egy tűzálló sütőtálba. 200 fokos sütőbe betéve kb. 15 perc alatt finomat összeérnek az ízek.
Alternatívaként - juhtúró hiányában - kecskesajttal is elkészíthetjük.
Forrás: Stahl
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése