2012. július 27., péntek

Töltött padlizsán

Töltött padlizsán @ Gabojsza konyhája
Hozzávalók 4 személyre:
 

2 nagy padlizsán 
1 fej hagyma 
3 gerezd fokhagyma 
1 dl házi paradicsomlé
2 evőkanál olaj 
fél kg darált hús (most sertés)
1 tk oregánó 
15 dkg reszelt sajt 


A padlizsánt kettévágom, kivájom a húsát úgy, hogy kevés peremet hagyjak. A kivájt hús apró kockákra vágom. A fél padlizsánokat egy tepsibe helyezem, rácsra, ezen fogom megsütni. A hagymát és a fokhagymát megtisztítom és apróra vágom. Az olajat felforrósítom és megpárolom benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadom a darált húst és morzsásra pirítom. A padlizsánhúst a darált húshoz keverem, hozzáadom a paradicsomlevet és oregánóval, sóval, borssal ízesítem. A sütőt előmelegítem 200 fokra, a fél padlizsánokat megtöltöm a darált húsos keverékkel, tetejét megszórom a reszelt sajttal és a sütőben kb. 20-25 percig sütöm, amíg a sajt szépen megpirul.

Nincsenek megjegyzések: