2013. március 11., hétfő

Csirke vadas módra

Korábban készítettünk már chicken cacciatore-t - akkor Giada receptjét követtük. Ez a mostaniltozat épp annyiban más, hogy több zöldséget használ, ami most nekünk épp kapóra jön, több és többféle zöldséggel tömni meg az egyébként édességhez szokni akaró gyermekbendőt.

Anne Burrell vadas csirkéje
Hozzávalók:
1 ek-nyi oliva olaj
1 kg-nyi csirke comb + mell vegyesen
só, bors
1 vöröshagyma, felkockázva
2 cikk fokhagyma, zúzva
1 kaliforniai paprika (esetleg piros és sárga vegyesen), felcsíkozva
25 dkg gomba, felszeletelve
1 csésze száraz fehérbor
1 konzerv darabolt paradicsom
kakukkfű, babérlevél

Elkészítés:
Egy fazékba a felhevített olajon hirtelen átsütjük a megsózott, megborsozott csirkehús darabokat. Miután mindkét felüknek adtunk egy szép aranybarna színt kivesszük és félretesszük a husikat. Kb. egy evőkanálnyi zsiradékot hagyunk vissza (ha több, akkor azt eltávolsítjuk) és ebben pároljuk meg a zöldségeket szépen sorban. Előbb a hagymát, fokhagymát, amiket sóval, borssal ízesítünk. Hozzáadjuk a paprikát, néhány percig paroljuk, majd a gomba következik, amit végül felöntünk a fehérborral. Kb 5-6 perc alatt elpároljuk a bor mennyiségének a felét, ekkor adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot. Kakukkfűvel, babérlevéllel ízesítjük, majd visszahelyezzük a zöldséges szószba az előzőleg átsütött csirkedarabokat. Kis lángon készre főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: