Korábban készítettünk már chicken cacciatore-t - akkor Giada receptjét követtük. Ez a mostani változat épp annyiban más, hogy több zöldséget használ, ami most nekünk épp kapóra jön, több és többféle zöldséggel tömni meg az egyébként édességhez szokni akaró gyermekbendőt.
![]() |
Anne Burrell vadas csirkéje |
Hozzávalók:
1 ek-nyi oliva olaj
1 kg-nyi csirke comb + mell vegyesen
só, bors
1 vöröshagyma, felkockázva
2 cikk fokhagyma, zúzva
1 kaliforniai paprika (esetleg piros és sárga vegyesen), felcsíkozva
25 dkg gomba, felszeletelve
1 csésze száraz fehérbor
1 konzerv darabolt paradicsom
kakukkfű, babérlevél
Elkészítés:
Egy fazékba a felhevített olajon hirtelen átsütjük a megsózott, megborsozott csirkehús darabokat. Miután mindkét felüknek adtunk egy szép aranybarna színt kivesszük és félretesszük a husikat. Kb. egy evőkanálnyi zsiradékot hagyunk vissza (ha több, akkor azt eltávolsítjuk) és ebben pároljuk meg a zöldségeket szépen sorban. Előbb a hagymát, fokhagymát, amiket sóval, borssal ízesítünk. Hozzáadjuk a paprikát, néhány percig paroljuk, majd a gomba következik, amit végül felöntünk a fehérborral. Kb 5-6 perc alatt elpároljuk a bor mennyiségének a felét, ekkor adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot. Kakukkfűvel, babérlevéllel ízesítjük, majd visszahelyezzük a zöldséges szószba az előzőleg átsütött csirkedarabokat. Kis lángon készre főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.
Forrás: Anne Burrell: Chicken Cacciatore
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése