2013. március 23., szombat

Mézes citromos csirkeszárnyak

Ez egy nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb étel, ami kicsiknek-nagyoknak egyaránt kedvére való.

Bill csirkeszárnyai

Hozzávalók:
1.5 tk tengeri só
16 csirkeszárny feldarabolva, végeiktől megszabadulva
125 ml-nyi citromlé
5 gerezd zúzott fokhagyma.. ha gyerekeknek készítjük akkor elég 1 gerezd
90 g méz

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A szárnydarabokat egy tepsibe helyezzük, besózzuk, majd az előmelegített sütőben 30 perc alatt elősütjük.
A mázhoz a citromlevet, a zúzott fokhagymát és a mézet egy kisebb tálban összekeverjük, hogy a méz feloldódjon. Ráöntjük az elősütött húsra, alaposan átforgatjuk benne, hogy jól bejárja a mártás a húsdarabokat. Felnőtteknek cayanne borssal meghinthetjük a husikat, jól illik a mézes, citromos ízvilághoz.
További 20 perc alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések: