2011. február 3., csütörtök

Kétszínű kifli

Lilahangya kétszínű kiflije

Hozzávalók (32 db kiskiflire):
 

70 dkg liszt
5 dl tej
4.5 ek cukor
1 ek méz
3 tk vaníliakivonat
1.5 dl olvasztott vaj
5 dkg élesztő
2 ek holland kakaópor
1 csipet só
ízlés szerint mazsola, fahéj


Elkészítése:

Az élesztőt az egy evőkanálnyi mézzel 4 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük 4 ek cukorral és egy csipetnyi sóval, majd a 1.5 dl olvasztott vajjal egyetemben az élesztőhöz adjuk és alaposan összekeverjük, dagasztjuk. Két evőkanálnyi cukrozatlan kakaóport feloldunk fél deci meleg tejben, majd a tészta felébe dagasztjuk. A másik feléhez a vaníliakivonatot dagasztjuk. Mikor szép sima a tészta, négy részre vágjuk és csinos kis cipókat formázunk belőlük. Hogy szép réteges legyen a kifli egy vaníliás gombócra kerül egy kakaós gombóc és együtt nyújtjuk ki őket kb 25 cm átmérőjű körré. A köröket nyolcadoljuk, majd a cikkelyekből csinos kifliket tekerünk. Némelyikbe kevés mazsolát és fahéjat is szórhatunk.
Sütőpapírral bélelt tepsikbe sorakoztatjuk őket jó lazán, nehogy összekeljenek. Ismét kelesztük (20 percet). 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Mikor majdnem kész fél evőkanál cukor és fél deci tej keverékével kenegetjük meg és további öt percig sütjük.

Forrás: Lilahangya: Kakaós-vaníliás kifli

Nincsenek megjegyzések: