2011. március 11., péntek

Amerikai csirkeszárnyak fokhagymás-fűszeres mártogatóssal

Szeretem Ottis receptjeit. Egyszerűek, praktikusak, finomak. Jópárat kipróbáltunk már, de ha visszanézek hozzá, mindig elcsábulok egy-egy receptre.
Csirkeszárnyak mártogatóssal @ Ottis főz
Hozzávalók:

12 db csirkeszárny 

só, bors
liszt, tojás, zsemlemorzsa + szezámmag
olaj a sütéshez

A mártogatóshoz:

2 dl tejföl 

2 ek tehéntúró
1 db uborka meghámozva (lereszelve)
1 cikk fokhagyma összetörve
só, bors
1/2 csokor petrezselyemzöld (felaprítva)
 

Elkészítése:

Először elkészítjük a mártogatóst. A hozzávalókat összekeverjük és kb. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A csirkeszárnyakat megmossuk, feldaraboljuk, végeiket levágjuk, fűszerezzük és bepanírozzuk. Bő olajban (olajsütőben), kis adagokba, ropogósra sütjük. Párolt rizs vagy sült krumpli illik hozzá.

A fokhagymás mártogatós bármilyen grillezett hús mellé akár szimpla köretnek is megállja a helyét. Nagyon finom, frissitő!


Forrás: Ottis főz: Amerikai csirkeszárnyak fokhagymás-zöldfűszeres mártogatóssal

Nincsenek megjegyzések: