2011. március 3., csütörtök

Juhtúrós pogácsa

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
15 dkg juhtúró az eredeti recept szerint, nálam ricotta
1 csomag porélesztő
1 dl tej
1 tk cukor
3 tojássárgája
10 dkg reszelt sajt
só (juhtúróval fél tk, ricottával 1 tk)

Elkészítése:

A tejben elkeverem a cukrot és kicsit megmelegítem (1 perc mikró), majd megfuttatom benne az élesztőt. Átszitálom a lisztet (egykezes szita rulez), mehet bele egy tojássárgája, elmorzsálva a vaj és a ricotta (túró az otthoniaknak), só és az élesztős tej. Jól összegyúrom, aztán mehet a hűtőbe pár órára vagy egy éjszakára. Pihenő után kilisztezett lapon kb. 1 cm-es vastagságra kigyúrom a tésztát (több részletben) és kiszaggatom. A két tojássárgáját pár csepp tejjel elkeverem és megkenegetem velük a pogikat, majd a tetejükre csipetnyi reszelt sajtot szórok. 180 fokon úgy 15-20 perc alatt sül ki egy adag. 
Nagyon kis zsenge, lágy pogácsa lesz!

Forrás: Nemisbéka: VTTM juhtúrós pogácsája 

Nincsenek megjegyzések: