2011. március 1., kedd

Citromos-rozmaringos rizotto

Citromos rizotto @ the peche
Hozzávalók:

1 vöröshagyma
1 szál halványító zeller
3 ek vaj
1 ek olívaolaj
200 g arborio rizs
5-6 dl erőleves
1/2 citrom reszelt héja és leve
2 kisebb friss rozmaringág levelei
1 tojássárga
parmezánsajt
2-3 ek tejszín
só, fehérbors

Elkészítése:


Készítsük el és tartsuk forrón az erőlevest.
A hagymát és a zellerszálat aprítsuk fel a lehető legfinomabbra (ha van: késes aprítóval) és egy lábasban az olaj és 2 ek vaj keverékén kb. 5 perc pároljuk meg. Adjuk hozzá a rizst, és 2-3 percig pirítsuk. Jöhet a forró leves - merőkanalanként, kavargatva, amíg a rizs fel magába nem szívja. Jöhet a következő adag leves.. mindez ismétlődik, amíg a rizottó el nem készül, azaz krémesen puha, de még nem főtt szét.. azaz 'al dente'. Keverjük bele a reszelt citromhéjat és a kissé felaprított rozmaringleveleket. Zárjuk le a gázt a rizs alatt és adjuk, keverjük bele a maradék citromos mixet: citromlé, tejszín, reszelt parmezán, tojássárga, és a maradék vaj. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, tálaláskor további parmezánnal hinthetjük meg.

Forrás: Nigella Lawson: Lemon Risotto

Nincsenek megjegyzések: