2011. március 2., szerda

Citromos-ricottás tészta

Citromos-ricottás tészta @ Stahl konyhája
Hozzávalók:

20 dkg csavart tészta
2 db citrom
50 dkg ricotta sajtkrém
1 dl extraszűz olívaolaj
1 db chilipaprika
1 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
só, frissen őrölt feketebors
1 nagy csokor bazsalikom
1 doboz koktélparadicsom

Elkészítése:
 
Tegyük fel főzni a tésztát bő sós vízben. Amíg megfő, elkészül a mártás is. A mártást főzést nem igényel, így közvetlenül a tálalóedénybe tudjuk elkészíteni.
A mártáshoz reszeljük le a citromok héjat, majd csurgassuk bele az egyik átszűrt levét is. Adjuk bele a ricottát, az olívaolajat, a felkarikázott chilipaprikát, a lereszelt fokhagymát, majd végül a reszelt parmezánt. Sóval, borssal ízesítsük, majd alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá az időközben kifőtt tésztát, keverjünk rajta egyet, hogy a mártás jól bejárja a tésztacsavarokat. Végül jöhetnek a felezett paradicsomok és a nagyobb darabokra tépkedett bazsalikomlevelek. Sóval, borssal ízesítsük, ha még szükséges.

Nincsenek megjegyzések: