2011. március 6., vasárnap

Madártej

Macikonyha madárteje minden tekintetben tökéletes.. Gyönyörű kép, remek recept, tuti siker. Magával ragadt és rabul ejtett.
Maci madárteje
Hozzávalók:

1 liter tej
1 vaníliarúd (vagy 2 csomag Bourbon vaníliás cukor)
10 deka cukor
5 tojás
1 csipet só
1 evőkanál étkezési keményítő
 

Elkészítése:

A tejet feltesszük főni egy vaníliarúddal, amit hoszába felvágunk és a belsejét kikaparjuk. Alternatívaként jól működik a vaníliát tartalmazó vaníliás cukor is, ebből egy csomagot teszünk a tejbe.
Közben a tojások fehérjét egy csipet sóval nagyon kemény habbá verjük. Ha felforrt a tej, kicsit lejjebb vesszük alatta a hőmérsékletet és galuskákat szaggatunk bele a habból. Amikor már megduzzadtak a galuskák, habkanállal átfordítjuk őket. Egy perc múlva már ki is lehet merni a galuskákat egy tányérra.
A tojások sárgáját a cukorral és a vanília kikapart belsejével (vagy a másik csomag vaníliás cukorral) habosra keverjük. Hozzáadjuk a keményítőt, amivel csomómentesre keverjük. Egy merőkanálnyit hozzámerünk a forró vaníliás tejből, elvegyítjük vele, és a tejbe öntjük, miközben folyamatosan keverjük. Addig melegítjük, amíg kezd besűrűsödni. Kis tálkákba adagoljuk, tetejükre 1-2 habgaluskát teszünk. Jól behűtve szervírozzuk.

Forrás: Macikonyha: Madártej

Nincsenek megjegyzések: