2011. március 13., vasárnap

Padlizsános-cukkinis csirkecombok

Hozzávalók:

8 alsó csirkecomb
2 közepes padlizsán
4 zsenge cukkini
1 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 ek olaj
só, bors
10-12 zsályalevél
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
200 g sütnivaló kolbász

Elkészítése:

A padlizsánokat kisebb kockákra vágjuk, fél órára besózzuk, majd leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.
A csirkecombokat besózzuk, borssal meghintjük, és serpenyőben kevés olajon, nagy lángon hirtelen átsütjük - oldalanként 3-3 perc alatt.
A maradék olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a padlizsánt és a felkockázott, hámozatlan cukkinit is. Néhány percig erős tűzön pirítjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát, a nem túl finomra vágott zsályát. Sózzuk, borsozzuk, a szegfűszeggel ízesítjük. Végül a csirkecombokkal együtt egy sütőedénybe halmozzuk. A kolbászt megmossuk, hústűvel megszúrkáljuk és egészben hagyva a sütőedénybe tesszük.
Jó meleg sütőben (200 fok) 30-35 percig puhára-pirosra sütjük, végül a felkarikázott kolbásszal csinosítva tálaljuk.
Illatos mivolta miatt csakis semleges ízhatású köret illik hozzá (főtt krumpli).

Nincsenek megjegyzések: