2011. március 14., hétfő

Pizza-táskák

Fűszer és Lélek receptjeinek is se szeri se száma, bőven van miből szemezgetni. Íme egy könnyen elkészíthető, vendégvárásra ideális recept. Eszter szerint nem egy nagy találmány, de a vendégek imádják. Ez utóbbival maximálisan egyetértek. Kicsit körülményesebb az elkészítése, mint egy sima pizza leterítésének, de annyira mutatós, és jópofa, hogy kiváló sörkorcsolya. 
Pizzataschen @ Fűszer és Lélek

Hozzávalók a tésztához:
 

3 csésze liszt (2,5 dl-es csészével számolva)
1.5 csésze langyos víz
1/4 zacskó szárított élesztő, vagy ¼ kocka friss
1 kk cukor
1 kk só
1 kk szárított oregánó
1 kk szárított bazsalikom


a töltelékhez:
reszelt sajt
friss rozmaring/bazsalikomlevél
koktélparadicsom
só, bors
fenyőmag/szezámmag

Elkészítése:

Ha friss élesztőt használunk, akkor a cukorral futtassuk meg a víz egy részében. Ha szárított élesztővel dolgozunk, akkor egyszerűen minden hozzávalót gyúrjunk rugalmas tésztává. Pihentessük egy negyed órát, majd nyújtsuk vékony lappá, és szaggassunk belőle köröket.  
Tegyünk a közepébe egy csipetnyi reszelt sajtot, egy rozmaring, vagy bazsalikom levelet, és hajtsuk fel a tésztakör három oldalát, hogy „fül” formát kapjunk.
Tegyünk mindegyikbe a félbevágott koktélparadicsom egyik felét, sózzuk, borsozzuk, és 220 fokra előmelegített sütőben süssük szép pirosra.
Tálaláskor szórjuk meg friss rozmaringgal, és száraz serpenyőben kicsit megpirított fenyő-, és szezámmaggal.
Ebben a változatban csak sajt van, illetve egyéb fűszerek, de ízlés szerint tovább variálható a táska tartalma pl. hússal, olívabogyóval.

Nincsenek megjegyzések: