2011. március 11., péntek

Citromos-kapribogyós csirkemell (Chicken Piccata)

Chicken Piccata @ Food.com

Hozzávalók:

2 filézett csirkemell
tengeri só, frissen őrölt fekete bors
liszt
6 ek vaj
5 ek extraszűz olivaolaj
1/3 csésze friss citromlé
1/2 csésze húsleves
1/4 csésze kapribogyó
1/3 csésze friss petrezselyemzöld

Elkészítése:

A csirkemelleket vastagságuk mentén vágjuk ketté (előbb pillangószerű alakot vesznek fel), sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben mindkét felüket (a felesleges lisztet rázzuk le róluk).
Egy nagyobb serpenyőben közepes lángon olvasszuk fel 2 ek vajat 3 ek olajban. Amikor a vaj elkezd sisteregni az olajban 2 szelet csirkemellet tegyünk bele a serpenyőbe és süssük 3 percig . Amikor szép aranybarnára pirult a hús, fordítsuk meg és a másik oldalán is süssük 3 percig. Ha kész, vegyük ki, tegyük félre egy tányéron. Hasonlóan járjunk el a másik két szelet hús sütésével is.. olvasszunk fel vajat, olajat és süssük szép aranybarnára azokat is.
Egy másik tálban keverjük össze a citromlevet, a húslevet és a kapribogyót. Amikor a második adag hús is kisült, s kivettük azt is a serpenyőből, tegyük vissza a serpenyőt a lángra, és öntsük fel a citromos eleggyel. Folyamtosan kavargatva forraljuk fel, segítve az aljára letapadt húsdarabok visszaoldását. Szükség szerint ízesítsük. Rakjuk vissza a husikat a serpenyőbe és főzzük együtt 5 percig. (A húsról a liszt beoldódik a mártásba, ettől szépen besűrűsödik). A húst szedjük ki a tálalótányérra. A serpenyőbe adjunk még 2 ek vajat (ettől szép fényes és sűrűbb - selymesebb lesz a mártás) és kevergessük a szószt.  Öntsük az elkészült szószt a husik tetejére, majd hintsük meg felaprított petrezselyemzölddel.


Nincsenek megjegyzések: