2011. január 30., vasárnap

Almás palacsinta

Petra almás palacsintája @ NoSalty

Hozzávalók kb. 9 db- hoz:

3 kisebb, savanykás alma (lereszelve összesen kb. 200 g)
2 tojás
200 g liszt
5 dl tej
50 g vaj
2 ek kristálycukor
csipet só
1 mk fahéj
 
Sütéshez:
1-2 ek olaj
 
Tálaláshoz:
fahéj
porcukor

Elkészítés:
  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
  2. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén belefograjuk a reszelt almát.
  3. Lefóliázva a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
  4. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Az almás palacsinta esetében, a reszelt almadarabok miatt kevésbé érvényes a klasszikus palacsintasütéskor bevált módszer, hogy körkörös mozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Ha kell, rásegítünk a palacsinták megfordítására használt spatulával a tészta és az alma egyenletes elterítésében.
  5. Közepesnél kicsit magasabb lángon mindkét felét aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. (Ebből a mennyiségből 9 db vastag palacsinta lett.)
  6. Fahéjas porcukorral meghintve, félbehajtva tálaljuk. (Vastagsága miatt feltekerni nem igazán lehet..)

Nincsenek megjegyzések: