2011. január 28., péntek

Tarhonyás zúzatál

Hozzávalók:

25 dkg csirkezúza
1 nagyobb vöröshagyma
1 ek vaj
2-3 ek olaj
1 csapott ek pirospaprika
fél paprika
1 ek sűrített paradicsom
3-4 gerezd fokhagyma
fél mk őrölt köménymag
só, feketebors
200 g tarhonya

Elkészítése:

A csirkezúzát daráljuk le, vagy vágjuk nagyon apróra.
A vöröshagymát pároljuk meg 1 ek vaj és 2 ek olaj keverékén, adjuk hozzá a zúzát, és pirítsuk őket együtt. Ízesítsük őrölt köménymaggal, zúzott fokhagyma felével, és pirospaprikával, majd öntsük fel 1-2 dl-nyi vízzel. Sózzuk, borsozzuk, adjuk bele a paradicsompürét és az apróra vágott paprikát.
Lefedve, kis lángon főzzük puhára, legvégül adjuk hozzá a maradék zúzott fokhagymát is.
A tarhonyát a maradék 1 ek-nyi olajon pirítsuk aranybarnára, öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, és fedő alatt főzzük puhára.
A kifőtt tésztát keverjük össze az elkészült zúzapörkölttel, vegyes savanyúsággal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: