2011. január 27., csütörtök

Tejszínes-kukoricás csirke

Hozzávalók:

 50-60 dkg csirkehús (mell, comb.. filézve)
 20-25 dkg csemegekukorica
 2 dl főzőtejszín
 2 ek liszt vagy keményítő
 vaj vagy margarin
 só, fehérbors (esetleg feketebors), szerecsendió 


Elkészítése:
A kicsontozott hússzeleteket vágjuk vékony csíkokra vagy kisebb kockákra, sóval és borssal ízesítsük, majd vajon/margarinon pirítsuk fehéredésig. Öntsük fel egy kevés vízzel, hintsük meg szerecsendióval, és pároljuk félig készre. Ekkor adjuk hozzá a kukoricát és főzzük készre.
A lisztet keverjük a tejszínnel csomómentesre, majd öntsük a készre főtt kukoricás csirkére. Forraljunk rajtuk mégegyet, és már kész is van. Párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: