2011. január 27., csütörtök

Tejfölös-kapros zúzagulyás

Az újraszerkesztett receptfüzetem 2000. júniusi bejegyzése ez a leves, amit sokszor készítünk, mert nagyon szeretjük. Nem emlékszem, hogy hol láttam a receptet, de neten most ráneztem és más tollában is meglelhető.

Hozzávalók:

1 nagyobb vöröshagyma
3 ek olaj
40 dkg csirkezúza
1 ek pirospaprika
1 ek ételízesítő por
50 dkg burgonya
1 nagyobb sárgarépa
1 közepes petrezselyemgyökér
kis darabka zellergumó
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 csokor kapor
1 dl tejföl

Elkészítése:

A hagymát felaprítva. A zúzát megtisztítjuk, kettévágjuk, majd a hagymához adjuk, és fehéredésig sütjük. Pirospaprikával meghintjük és bő 1 liter vízzel fölöntjük. Az ételízesítővel sózzuk, lefedve, kis lángon puhára főzzük. Ezalatt a zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát nagyobb, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret meg a zellert kisebb kockákra vágjuk. A zúzához keverjük amikor az már majdnem megfőtt. Megborsozzuk és addig főzzük tovább, amíg a zöldségek is megpuhulnak. Végül a fölaprított kaporral fűszerezzük, és egy kevés vízzel simára kevert tejföllel dúsítjuk. Ha kell megsózzuk.

Nincsenek megjegyzések: