2011. január 27., csütörtök

Legényfogóleves

Hozzávalók:
 

1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
2 csirkemellfilé
köménymag, kakukkfű
tárkony, bazsalikom, oregano
só, bors
(olíva)olaj, vaj
tejföl



Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk az apróra felszeletelt húst, majd további egy ek vajat, és a hús kifehéredéséig pirítjuk (kb. 5 perc). Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a szemes köménymagot, és a felkarikázott zöldségeket. Kevés vizet hozzáadva fedő alatt pároljuk őket.
Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a félbevágott fokhagymagerezdeket, vmint a további fűszereket. Mikor az egész megpuhult, behabarjuk tejföllel.

Nincsenek megjegyzések: