2011. január 27., csütörtök

Harcsaszeletek gombás szélesmetélttel

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
40 dkg csiperkegomba
1 kg harcsafilé

étolaj
3 dl húsleves (leveskockából is jó) vagy víz
10 dkg kolozsvári szalonna
25 dkg szélesmetélt
1 dkg pirospaprika
20 dkg paradicsom
2 db TV paprika
3 dl tejföl
2 dkg liszt
 
Elkészítése:

A harcsafilét szeleteljük fel, sózzuk meg enyhén, majd kevés étolajon süssünk elő mindkét felüket.
A szélesmetéltet bő sós vízben főzzük készre ('al dente').
A szalonnát kockázzuk fel és süssük ki a zsírját, majd pirítsuk meg benne üvegesre a felaprított hagymát. Szórjuk meg pirospaprikával, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, majd engedjük fel a húslevessel/vízzel. Sózzuk meg, és 10 perc főzés után 1 dl tejfölből és a lisztből készült habarással sűrítsük be. Végül adjuk hozzá a felkockázott paprikát és a paradicsomot, és még egyszer forraljuk fel.
Forgassuk össze a kifőtt tésztát a gombás szósszal, és helyezzük el a felét egy tűzálló tálba. Fektessük rá az elősütött harcsaszeleteket, majd halmozzuk rá a tészta másik felét is. A tetején oszlassuk el a maradék tejfölt.
180 fokra előmelegített sütőbe téve 30-35 perc alatt készre sütjük.

Köszönet a finom falatokért a Lovas családnak.

Nincsenek megjegyzések: