2011. január 27., csütörtök

Hagymás-tejfölös csirke

Hozzávalók:  

4-6 db alsó/felső csirkecomb
 1 nagyobb vöröshagyma
 10-12 dkg trappista (mozarella) sajt
 2 1/2 deci tejföl
 só, bors, pirospaprika
 mustár
 liszt
 vaj/margarin


Elkészítése: 

A csirkecombokat érdemes kicsontozni felhasználás előtt, így könnyebb a lakmározás ha elkészül a lakoma.
A (kifilézett) húsokat sózzuk, borsozzuk, majd kevés mustárral kenjük be mindkét oldalukat. A lisztet keverjük össze egy kevés pirospaprikával, majd a hússzeleteket forgassuk át benne, és helyezzük őket egy kivajazott hőálló tálba (egy rétegbe). Szórjuk rá a felkarikázott, és ízekre szedett vöröshagymát, és öntsük nyakon a tejföllel. Végül jó alaposan szórjuk meg az egészet reszelt sajttal, és néhány kisebb margarinkockát dobáljunk szét a tetején (ettől szép barnára pirul). 200 fokra előmelegített sütőbe csúsztatjuk, lefedve 40 perc alatt készre sül, a végén még néhány percre tegyük vissza fedetlenül, hogy a teteje kicsit megpiruljon. Párolt zöldségekkel tálaljuk.


Párolt zöldség:
Brokkolirózsákat vegetás vízben blansírozzuk (forrásban lévő vízben 3-4 percig főzzük), majd gyorsan jéghideg vízbe szedjük, hogy abbamaradjon a további puhulása.
Felkockázott sárgarépát vegetával ízesítve kevés vaj és víz keverékén, fedő alatt készre párolunk.

Nincsenek megjegyzések: