2011. január 28., péntek

Rakott zöldbab

Hozzávalók:

25 dkg darált pulyka/sertéshús
1 fej vöröshagyma
só, feketebors
pirospaprika, majoranna
400 gramm zöldbab (mirelit vagy 2 konzerv zöldbab)
tejföl
reszelt sajt
vaj/margarin, olaj
 
Elkészítése:

A felaprított hagymát pirítsuk meg kevés olajon. Adjuk hozzá a darált húst, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával és majorannával fűszerezzük. Ha mirelit zöldbabbal dolgozunk, pároljuk készre.
Egy tűzálló tál alját vajazzuk ki, tegyük bele a 'pörkölt' felét, rá a zöldbab felét, s ismételjük a rétegzést. Öntsük az egészet nyakon tejföllel, majd szorjuk meg alaposan reszelt sajttal. Végül a tetején dobáljunk szét néhány vaj/margarinkockát - ettől szép színt kap a sütéskor.
180-200 fokra előmelegített sütőbe tolva kb. 40 perc alatt készre sül (20 perc alufóliával letakarva, 20 perc fedetlenül). 

Nincsenek megjegyzések: