2011. január 27., csütörtök

Morzsás alma


MamiHami Morzsaropogtatósa

Hozzávalók:

4-5 nagy alma
fahéj 
4 ek barna cukor 
150 g liszt 
100 g cukor 
késhegynyi szerecsendió
4 ek vaj

Elkészítése: 

Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, jénaiba rétegezzük, megszórjuk fahéjjal és barna cukorral. A vajat a liszttel, szerecsendióval, cukorral elmorzsoljuk, akkor jó, ha a markunkba szorítva összeáll, az ujjainkkal összenyomva pedig szétmorzsolódik. A tésztát az almára morzsoljuk, és 175 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Tálalhatjuk vaníliafagylalttal, cukorral és vaníliával elkevert tejföllel vagy magában.


Forrás: MamiHami: Morzsaropogtató

Nincsenek megjegyzések: