2011. január 31., hétfő

Babapiskóta házilag

Tudom manapság szinte mindenütt kapható olcsón is babapiskóta, de a jobb minőségű igazán költséges. Otthon is könnyen elkészíthetjük.

Hozzávalók:

11 ek cukor
6 dkg margarin
3 egész tojás
1 zacskó (15 g) szalalkáli
75 ml tej
25 + 25 ek liszt
1 zacskó vaníliás cukor

Elkészítése:

A cukrot a felolvasztott margarinnal elkeverjük, és egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd az egészet habosra verjük. Hozzákeverjük a tejben előzőleg feloldott szalalkálit, valamint az első 25 ek lisztet (sűrű masszát kapunk), majd egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
Másnap beledolgozzuk a másik 25 ek lisztet a vaníliás cukor kíséretében. 1-2 órát ismét pihentetjük a tésztát, de ez akár el is maradhat.
Vékonyra (3-4 mm) nyújtjuk, babapiskótaformával szaggatjuk, majd előmelegített, forró sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Óvatosan süssük, mert könnyen megég.

Nincsenek megjegyzések: