2011. január 28., péntek

Rimini spagetti

Hozzávalók:

10 dkg fagyasztott zöldborsó
pácolt, szárított sonka (pl. Prosciutto)
3 dkg parmezán
1-2 dl tejszín
1 kk őrölt szerecsendió
só, frissen őrölt feketebors
olívaolaj
20 dkg spagetti

Elkészítése:

Tegyük fel főzni a tésztát bő sós vízben. Amíg megfő, elkészül a mártás is.
A mártáshoz egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a csíkokra vágott sonkaszeleteket. Adjuk hozzá a mirelit zöldborsót, fedjük le az edényt, a lángot csavarjuk takarékra, majd hagyjuk néhány perig pihenni a sonkát és a borsót, hogy a borsó megpuhulhasson. Öntsük nyakon kevés tejszínnel (eredetileg 2 dl kell, szerintem fél deci is megteszi.. izlés kérdése), reszeljük bele a parmezánt, majd hintsük meg kevés szerecsendióval és frissen őrölt feketeborssal. Erősítsük meg a lángot, s forraljuk össze a mártást. Jöhet bele a készre főtt tészta, néhány ek-nyi tésztafőzőlé. Keverjük el a tésztát a mártásban, majd végül adjuk hozzá a nagyobb darabokra tépkedett friss bazsalikomleveleket.
Megjegyzés: természetesen mindez megoldható szárított fűszernövénnyel is, abból kevesebb kell.

Forrás: Stahl konyhája

Nincsenek megjegyzések: