2011. január 31., hétfő

Tiramisu

Ez nem AZ EREDETI recept, tudom.. de nekünk nagyon bevált, és mi már ennél megmaradunk. Köszönet érte Zsuzsinak.

kép innen

Hozzávalók:

3 ek cukor
3 egész tojás
1 vaníliás cukor
reszelt citromhéj
2 dl feketekávé
4 cl rum(aroma)
25 dkg babapiskóta
25 dkg natúr vajkrém, tejszínes sajtkrém (mascarpone, philadelphia)
kakaópor
csipetnyi só

Elkészítése:


Az elkészített kávéhoz hozzáadjuk a rumot, majd hűlni hagyjuk.
A tojások sárgáját a cukorral alaposan (fehéredésig) kikeverjük. Beledolgozzuk a vajkrémet (nálam sajtkrémet), a vaníliás cukrot és a reszelt citomhéjat. A tojások fehérjéjét kevés sóval kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a vajkrémes elegybe (nálam sajtkrémbe).
Egy tál aljába lepakoljuk a piskóta felét, meglocsoljuk rumoskávéval (vagy előzőleg egyesével megmártogathatjuk a babapiskótákat a kávéban), rákenjük a krém felét, majd mehet rá a maradék piskóta, ismét kávés ébresztés, s a maradék krém. A tetejét alaposan megszórjuk kakaóporral, majd legalább két órán át hűtőben pihentetjük.

1 megjegyzés:

RealQuentin írta...

Szia, a kávé nem áztatja így el a piskótát? Én csak hirtelen merítem, viszont 6 órát hagyom állni (feküdni), hogy inkább a kremtol puhuljon, mint a kávétól